A közvélemény-kutatók szerint az MKP választói a legmegbízhatóbbak. Ezt nem lehet elégszer és eléggé megköszönni. A Magyar Közösség Pártja programjával olyan egyedüli értékrendet képvisel Szlovákiában, amely ma nem a könnyebbik, de a szebbik és méltóságteljesebb utat jelenti a magyar emberek számára. Közösségünk megmaradása és gyarapodása nem szlovák állami érdek. A magyarok lakta régiók felzárkóztatása folyamatos, mesterségesen kialakított nehézségekbe ütközik, lásd az Ipoly-hidak körül kialakult helyzetet. Ezek miatt is rendkívüli jelentőségű ez az egyértelmű választói bizalom.

felmeres.jpg

Közéleti véleményformáló megnyilvánulásainkban igyekszünk tényszerűen, mértéktartó módon, nem személyeskedve, de kritikusan megszólalni. Emellett nem feledkezünk meg a lehetséges megoldások felvázolásáról sem. Az MKP-választó többször igazolta már, értékeli ezt a hozzáállást. Örülünk neki, s erőt ad számunkra a jövő küzdelmeit nézve, hogy nagyon sok felvidéki magyar kiáll mellettünk továbbra is, és elutasítja a többségi nacionalisták azon szándékát, hogy programunkat szélsőségesnek, bennünket extrémistáknak állítsanak be. És elutasítják azt a rágalomhadjáratot is, melyet nemegyszer a szlovák kormányhivatal nemzetiségi kultúrára szánt anyagi támogatásából folytatnak velünk szemben az erkölcsi normákat nem ismerő hatalom- és pénzéhes megalkuvók.

Nemrég egy elemző a szlovák közéleti televízió egyik műsorában nagyjából azt mondta, a szlovák demokratikus jobboldalnak figyelembe kell vennie, hogy az MKP „nem akar megszűnni”, nem esik szét, s bár parlamenten kívül, de szilárdan tartja helyzetét a szlovák politikában. Ezúton ígérhetem meg lehetséges választóinknak, hogy bizalmuknak köszönhetően, a demokratikus játékszabályok betartásával továbbra is rendületlenül képviselni fogjuk a magyarság megmaradásának és gyarapodásának, valamint Dél-Szlovákia felzárkóztatásának programját. 

Szerző: Berényi József  2013.05.22. 18:15 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://berenyijozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr245313268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása